Preduzeće Polimer Commerce, je osnovano 2008. godine. I počelo je sa prodajom Polistirenske (PS) i Polietilen-teraftalat (PET) folije da bi ubrzo otpočela i proizvodnja ambalaže za konditore, od gore pomenutih folija, teraformiranjem.

Za 6 godina postojanja, Polimer Commerce radi za vodeće kompanije u konditorskoj, mlekarskoj, industriji i industriji sladoleda i smrznute hrane. (Bambi A:D: Požarevac., Imlek A.D. Beograd, Mlekara A.D Subotica, Frikom A.D. Beograd, Niška Mlekara A.D., Kuč Company. D.o.o., Mlekopordukt Zrenjanin, Meggle D.o.o. Srbija…) Preduzeće Polimer Commerce, je 2012 godine završilo novi pslovni objekat i halu koju prate svi svetski standardi kvaliteta i životne sredine. Sve mašine su termoformirke, tako da je takj oblik prerade plastičnih masa zastupljen u Polimer Commerc-u.

Proizvodi se rade od PS, PET i PVC folija, u zavisnosti od potreba kupca, i trenutno u svom asortimanu preduzeće radi više od 30 različitih oblika posudica i poklopaca za razne kupce. Svi proizvodi poseduju propratnu dokumentaciju i sertifikate o zdravstvenim ispravnostima. Proizvode možemo podeliti na dve kategorije:

  • Konditorska industrija
  • I mlekarska industrija i industrija sladoleda

Kod konditora, vodeći kupac je Koncern Bambi-Banat A.D. Požarevac, za koga se radi više vrsta proizvoda, kako plitkih i dubokih izvlačenja, tako i raznih dimenzija. neki od poznatijih proizvoda su: Wellness Kadica, Čoko Plazma Kadica, Skarlet Podloška, Zlatni Pek Kadica…

Što se tiče drugog dela proizvoda ili mlekasrke industrije i industrije sladoleda, vodeći kupci su Imlek A.D. Beograd, Mlekara A.D. Subotica, Frikom A.D. Beograd… Najtiražniji proizvod je PVC nadklopac za čašu ∅95, koji koriste gotovo sve mlekare u Srbiji, a radi se i za izvoz. Za industriju sladoleda najviše se rade PVC poklopčići za kornete, kao i Tacna Sonata za Frikom A.D. Ove godine se planira velika količina poklopčića za sladolede, za izvoz, Makedonija i Hrvatska.

Preduzeće Polimer Commerce D.o.o. se od starta svog poslovanja opredelio za kvalitet, pouzdanost kao dobavljač, proizvoda i usluga, tako da je taj trend poslovanja, ispoštovan do današnjeg dana. i nastaviće se i u budućnosti. Na sve zahteve potencionalnih kupaca, se ogovara brzo i korektno, a ukoliko postoji potreba za novim proizvodom, do njegove realizacije može doći i do 30 dana nakon porudžbine.

Polimer Commerce D.o.o. je nedavno počeo sa izgradnjom proizvodne hale sa kompletnom infrastruktrom, i sa transformatorom, koji je na našem placu. Instalirana snaga je 400 kW, sa mogućnošću proširenja. hala i poslovni prostor su završeni 2013 godine. i kompletno poslovanje se odvija u novom objektu. hala je površine: Poslovni prostor sa kancelarijama 200 m2 i proizvodnog prostora od 600m2. Spremni smo na sve vidove saradnje sa kompanija iz sličnih oblasti proizvodnje, na tom placu na kome je hala, površine oko 1 h, ima prostora za dodatne hale, ako je neophodno. Ljudski potencijal je prednost u ovoj opštini, jer je postojala do skoro fabrika koja je zapošljavala 120 ljudi tako da postoji stručni kadar. Preduzeće Polimer Commerce D.o.o. trenutno privodi kraju ISO 9001 sertifikaciju. Udaljenost od Beograda je 80 km. i od Vršca 22 km. Proizvodna hala se nalazi pored magistralnog puta Beograd-Plandište.